Mrita ( Enni élvezet, vagy kaland csupán? )

2013/05/27

Élesztő és sütőpor nélküli pizza

Kategória: Uncategorized — mrita @ 13:49
Kedvenc görög blogomon láttam ezt az élesztő nélküli pizzát és rögtön el kellett készítenem. Nagyon köszönöm Tante Kikinek a receptet. 30 perc alatt elkészülő zöldséges pizza sajtmártáson, ez volt a címe Tante Kikinél.
Lássuk a receptet:
Pizza tésztájának hozzávalói:
  • 2 dl joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál oregánó
  • 2 evőkanál olívaolaj
Feltét hozzávalói:
  • kb. 35 dkg gomba
  • 1 lila hagyma
  • olívaolaj
  • 3 db paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika felaprítva
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg fetasajt
  • 1 ömlesztett füstölt sajt
  • 1 ömlesztett póréhegymás sajt
  • pár evőkanál joghurt
  • bors
  • kakukkfű
  • oregáno
  • mozzarella
Elkészítés:
Egy tálba helyezem a lisztet, sót, oregánót, olívaolajat, majonézt és hozzáadom a 2 dl joghurtot és kanál segítségével összekeverem, majd átgyúrom a kezemmel. Egy jó kis lágy tésztát kapok, A tésztát félreteszem pihenni. Közben elkészítem a feltét hozzávalóit. A lila hagymát felaprítom és felforrósított olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a felszeletelt gombát. sózom, borsozom és készre párolom. A különféle sajtokat (A mozzarella kivételével) egy másik tálba helyezem hozzáadok annyi joghurtot, hogy kenhető krémet kapjak. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, erre kezem segítségével, vagy nyújtófával kinyújtom a tésztát és belehelyezem. Egy picit vékonyan megkenem olívával és villával egy picit megszurkálom a tésztát és kb. 5 percre behelyezem a sütőbe sülni. Maj kiveszem megkenem a sajtmártással, vagy sajtkrémmel, erre helyezem a kis kockákra szeletelt paprikát, a felszeletelt paradicsomot, a megdinsztelt gombát és betolom a sütőbe sülni. Amikor már szinte megsült kiveszem és ráhelyezem a felszeletelt mozzarellát és visszatolom még kb. 5-7 percre, hogy a sajt ráolvadjon.  Hát mennyei lett. Gyors vacsorának, vagy akár ebédnek is beillik egy leves mellé, amikor nincs nagyon időnk kiadós ételt készíteni. Nálunk felkerült az ismétlendők listájára.
Jó étvágyat!!!

Szóljon hozzá! »

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról. Visszakövetés (trackback) URL

Itt és most mindenki elmondhatja!

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

A honlap lelke a WordPress