Mrita ( Enni élvezet, vagy kaland csupán? )

2013/01/02

Sajtos virslis falatkák

Kategória: Uncategorized — mrita @ 17:51
Mielőtt a sajtos virslis falatocskákról írnék, szeretném mindenkinek megköszönni, hogy idén is velem tart.
Remélem MINDENKINEK jól teltek az ünnepek, s úgy sikerültek, ahogy szerették volna.
Idén újévre is megsütöttem az újévi pitát a görög hagyományoknak megfelelően, amibe pénzérmét helyezek. Idén is a fiam részében volt a pénzérme remélem, szerencsét hoz neki.
Ezeket a virslis falatkákat még tavaly készítettem, kipróbáltam, hogy a krumplis joghurtos tészta amiből pogácsákat készítettem milyen lehet virslivel. Gondoltam ez egy olyan étel ami a szilveszteri büféasztalra pont illik. Kettő az egyben, mert készítettem pogácsákat és virslis falatkákat is.
Hát nagyon finomak lettek.
Hozzávalók:
kb.40-45  dkg krumpli (megfőzve, áttörve)
· 1,5 dl tej
· 5 dkg élesztő (5 dkg)
· 1 tk cukor
· 2 tk só
· 1 egész tojás + 1 tojás a kenéshez
· 5 ek joghurt
· 5 evőkanál étolaj
· 10-15 dkg sajt (a tetejére kell)
· kb 40-45  dkg liszt
Elkészítés:
A tejet fellangyosítottam, hozzáadtam a cukrot és ebbe belemorzsoltam az élesztőt és hagytam, hogy felfusson. A krumplinyomón átnyomott krumplihoz hozzáadtam a joghurtot, olajat, sót, és élesztős keveréket és annyi lisztet, hogy jól nyújtható tésztát kapjak, amit kb1 cm magasra kinyújtottam. A tésztát megfeleztem az egyik feléből pogácsákat  szaggattam ki. A tetejét megkentem felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe toltam és kb  35 perc alatt elkészültek a pogácsáim.
A másik felét felkockáztam és közepükbe virslit helyeztem és összehajtottam a tésztát, Szintén megkentem tojással és megszórtam reszelt sajttal. Hát még finomabbak lettek, mint a pogácsák. Legközelebb a virsli mellé egy kis mustárt, vagy kechupot is teszek, godolom így még finomabbak lesznek.
Jó étvágyat!!!

Szóljon hozzá! »

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról. Visszakövetés (trackback) URL

Itt és most mindenki elmondhatja!

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

A honlap lelke a WordPress