Mrita ( Enni élvezet, vagy kaland csupán? )

2013/05/27

Élesztő és sütőpor nélküli pizza

Kategória: Uncategorized — mrita @ 13:49
Kedvenc görög blogomon láttam ezt az élesztő nélküli pizzát és rögtön el kellett készítenem. Nagyon köszönöm Tante Kikinek a receptet. 30 perc alatt elkészülő zöldséges pizza sajtmártáson, ez volt a címe Tante Kikinél.
Lássuk a receptet:
Pizza tésztájának hozzávalói:
  • 2 dl joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál oregánó
  • 2 evőkanál olívaolaj
Feltét hozzávalói:
  • kb. 35 dkg gomba
  • 1 lila hagyma
  • olívaolaj
  • 3 db paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika felaprítva
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg fetasajt
  • 1 ömlesztett füstölt sajt
  • 1 ömlesztett póréhegymás sajt
  • pár evőkanál joghurt
  • bors
  • kakukkfű
  • oregáno
  • mozzarella
Elkészítés:
Egy tálba helyezem a lisztet, sót, oregánót, olívaolajat, majonézt és hozzáadom a 2 dl joghurtot és kanál segítségével összekeverem, majd átgyúrom a kezemmel. Egy jó kis lágy tésztát kapok, A tésztát félreteszem pihenni. Közben elkészítem a feltét hozzávalóit. A lila hagymát felaprítom és felforrósított olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a felszeletelt gombát. sózom, borsozom és készre párolom. A különféle sajtokat (A mozzarella kivételével) egy másik tálba helyezem hozzáadok annyi joghurtot, hogy kenhető krémet kapjak. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, erre kezem segítségével, vagy nyújtófával kinyújtom a tésztát és belehelyezem. Egy picit vékonyan megkenem olívával és villával egy picit megszurkálom a tésztát és kb. 5 percre behelyezem a sütőbe sülni. Maj kiveszem megkenem a sajtmártással, vagy sajtkrémmel, erre helyezem a kis kockákra szeletelt paprikát, a felszeletelt paradicsomot, a megdinsztelt gombát és betolom a sütőbe sülni. Amikor már szinte megsült kiveszem és ráhelyezem a felszeletelt mozzarellát és visszatolom még kb. 5-7 percre, hogy a sajt ráolvadjon.  Hát mennyei lett. Gyors vacsorának, vagy akár ebédnek is beillik egy leves mellé, amikor nincs nagyon időnk kiadós ételt készíteni. Nálunk felkerült az ismétlendők listájára.
Jó étvágyat!!!

A honlap lelke a WordPress