Mrita ( Enni élvezet, vagy kaland csupán? )

2013/04/16

A legfinomabb szardíniás pizza

Kategória: Uncategorized — mrita @ 09:17
Nagyon sokszor szoktam pizzát készíteni, ebből a jól bevált élesztő nélküli receptből, ami Tante Kiki oldaláról való, mint már többször írtam. Most egy fantasztikus szardíniás pizzát készítettem Ez a tészta két pizzához való mennyiség.
Tészta hozzávalói:
  • kb. 250 ml joghurt
  • 2 bögre finomliszt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál só
  • egy csipet oregánó
  • egy csipet bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Egy edénybe öntöm a joghurtot, a sütőport, a fokhagyma nyomón átnyomott fokhagymát, a sót, az oregánot, az olívaolajat fakanállal összekeverem, és apránként adom hozzá a lisztet. Ha még nagyon ragadós lenne a tésztánk-adunk egy kis lisztet kell még hozzáadni.. Egy lágy, de már nem ragadós tésztát kell kapnunk. Folpackkal becsomagoljuk, vagy műanyag dobozba helyezzük
és fél órára hűtőbe  behelyezzük, de ha tovább van a hűtőszekrényben még jobb., Sokszor előző nap készítem el a tésztát., ilyenkor még finomabb volt a tésztája.
A szardíniás feltét hozzávalói:

  • 125 g szardiínía konzerv
  • 125 g mozzarella
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 kisebb lila hagyma
  • olaj
  • bors
  • oregáno
  • bazsalikom
  • pár szem fekete olíva díszítéshez
Az apró kockákra vágott lila hagymát olajon megpárolom, hozzáadom a sűrített paradicsomot, amit egy kis vízzel felhígítottam és befűszerezem,  s készre főzöm, majd hagyom kihűlni. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, ráhelyezem a a kinyújtott pizza lapot, melyet egy kis olajjal megkenek és villával megszurkálok. Beteszem a sütőbe kb. 5-7 percre. Majd kiveszem ráhelyezem a hagymás paradicsomos sűrítményt  erre szépen lehelyezem a szardínia darabokat és visszahelyezem a sütőbe még kb. 20-25 perce. Újra kiveszem és ráhelyezem a felszeletelt mozzarellát, visszatolom a sütőbe még kb. 5 percre. Fekete olívával díszítettem.
Mennyei volt, már többször ismétlésre került.
Jó étvágyat!!!


A honlap lelke a WordPress