Mrita ( Enni élvezet, vagy kaland csupán? )

2012/11/04

Tepsis krumpli kolbásszal, almával zöldségekkel

Kategória: Uncategorized — mrita @ 21:31
A mai ebédünk zöldborsó levesből és tepsis krumpliból, almával, zöldségekből állt.. A zöldborsó leves receptjét, itt megtaláljátok, már feltettem. Annyi változatossággal készült, hogy most nem főztem bele nokedlit, hanem volt egy kevés apró kagyló tésztám és azt szerettem volna lehasználni, így az került bele. Nagyon finom és laktató leves lett.
Nagyon szeretem Tante Kiki blogját és nemrégiben került fel ez a tepsis krumpli, akkor rögtön tudtam, hogy ezt nekem ki kell próbálnom. Annyi változtatást végeztem, hogy az eredeti receptben újhagyma helyett póréhagyma szerepel 5 db, én ehelyett egy csokor lila újhagymát adtam hozzá. Mennyei recept! Köszönöm szépen Tante Kikinek a kiváló receptet, felkerül az ismétlendők listájára. Hát lássuk a receptet:


Hozzávalók:

  • kb. 1,3 kg krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db savanykás alma
  • 1 csokor lila újhagyma
  • 1 szál kolbász
  • 2 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 tk. oregánő
  • 2 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika

Elkészítés:

Az eredeti receptben a krumplit nem párolja meg, én most is héjastól feltettem főni, nem főztem készre, hanem amikor elkezdett forrni, utána kb. 8-10 percig főztem  majd kiszedtem a főző vízből megpucoltam és hagytam hűlni.  A sütőt bekapcsoltam és előmelegítettem 170 fokra. A sárgarépát megpucoltam és  felkarikáztam. A lila újhagaymát is felkarikáztam. Az almákat kettévágtam, kiszedtem a magházát és nagyobb kockákra vágtam. A kolbászt kb. kétcentis karikákra. Elővettem egy tepsit, amit én kibéleltem sütőpapírral, szépen elhelyeztem rajta a vastagabb hasábokra vágott krumpli, majd erre helyeztem a hagymát, az almát, a kolbászt.
Közben egy tálba összekevertem a vizet olívaolajat és a fűszereket és ezzel leöntöttem az ételt és mehetett a sütőbe sülni. Kb. 30 perc múlva kiszedtem a kolbászt mert már meg volt sülve és a többi hozzávaló még nem. Így legközelebb 30 percá  sülés után helyezem csak rá a kolbászt. Kb. 1 órát sütöttem. Nagyon finom íze volt a fűszeres sült almának, és a többi hozzávalónak. Én ehhez az ételhez csípős Temesvári kolbászt használtam. A kolbászból kisült íz is nagyon hozzájárult az összhatás éléréséhez.

Jó étvágyat!!!
Nagyon köszönöm Tante Kikinek a receptet.

A honlap lelke a WordPress