Mrita ( Enni élvezet, vagy kaland csupán? )

2012/09/30

Souvlaki házilag fűszeres burgonyával

Kategória: Uncategorized — mrita @ 17:17
Nagyon sokszor készítek görög ételeket. A souvlaki is igen kedvelt nálunk, s csak most vettem észre, hogy még nem is töltöttem fel a blogra. Egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb ételről van szó.  Most csirkemell húsból készítettem. A csirkemellt felkockáztam, 4 evőkanál olívaolajat összekevertem egy citrom levével sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel és oregánóval és ezt ráöntöttem a csirkemell kockákra. Egy éjszakát a hűtőben pihent. Másnap bambusznyársra tűztem, úgy, hogy a csirkemell hús kockák közé paprikát, paradicsomot tűztem fel, amelyeket szintén hasonlóan fűszereztem. Majd amikor a nyársak készen voltak betoltam s sütőbe és kb. 15-20 perc alatt forgatva megsütöttem.

A krumplit héjában megfőztem, de nem teljesen, csak félig. Leszedtem a héját és hagytam, hogy kihűljön  majd kockákra vágtam. Egy pohárba öntöttem egy citrom levét, 4 evőkanál olajat, sót, borsot, oregánot és bazsalikomot és ezt a krumplikra öbtöttem és jól összekevertem. Egy tepsibe szilikonos sütőpapírt helyeztem erre öntöttem a fűszerezett krumplit és mehetett a sütőbe sülni, azaz meggrilleztem. Nagyon finom lett. A souvlaki mellé ezt a fűszeres krumplit tálaltam és saját készítésű kovászos uborkát.

Előtte pedig krumplilevest ettünk, nagyon finom ebéd volt.

A honlap lelke a WordPress