Mrita ( Enni élvezet, vagy kaland csupán? )

2012/04/29

Ortodox Húsvét és csőben sült sonka

Kategória: Uncategorized — mrita @ 19:56
Húsvét óta nem jártam itt. Elégé sok elfoglaltságom volt, azonban főzni főztem. Észrevétlenül fel is kúsztak a kilók a sok finom ételtől, bár mozogtam, tornásztam. Hisz nem titok én görög származású vagyok, így mindkét Húsvétot megtartottuk. Egy héttel a katolikus és református egyház által tartott Húsvét után következett az ortodox egyház által tartott Húsvét. Köztudott, hogy az ortodox egyház legnagyobb ünnepe a Húsvét.
Szóval el tudjátok képzelni, hogy sok-sok finomságot, kalóriadús ételt fogyasztottunk.
A görög Húsvétra is festettem tojást, ami idén szintén zöld volt. 
Íme ezt készítettem a görög Húsvétra.
Mivel nem szoktam pazarolni, így az előző magyar Húsvétról maradt sonka felhasználásával készítettem sok finomságot.
Először is reggelire a sonka szeleteket helyeztem a kenyérre, amit joghurtos sajtos kencével leöntöttem, erre még ment reszelt sajt és mehetett a sütőbe sülni, finom kis meleg szendvics kerekedett ki belőle. Íme az eredmény:

Ebédre pedig – bár most nem a görög húsvéti szokásoknak megfelelően, nem bárányhúsból készítettem az ételt –  továbbra is főszereplő a sonka volt, amit felszeleteltem, elhelyeztem a tepsibe,
erre helyeztem az előre vegettás vízbe párolt karfiolt,
ezt leöntöttem joghurtos, többféle sajtos, (feta, ömlesztett natúr sajt, reszelt sajt)és tojás keverékével,
s máris mehetett a sütőbe sülni. A végén még helyeztem rá kis mozzarella golyókat és még pár percig sütöttem.
Nagyon finom kis ünnepi ebéd kerekedett ki belőle, nem pazaroltunk és mennyeien finom volt. A karfiol levét nem öntöttem ki, hanem egy picit ízesítettem és főztem bele egész tojásokat és nagyon finom is levest kaptam. A csőbe sült sonka, én így neveztem el, mellé riszt főztem, és görög salátákat készítettem hozzá. Íme a képek:
Desszertnek pedig az alábbi süteményeket készítettem, receptjük már fent van:
:

Így nem csoda, hogy a kilók felkúsztak, de ez már a múlté, mert ez már a múlté, sikerült sok mozgással és egy kis étrend változtatással leadni. De erről legközelebb beszámolok.

MINDENKINEK NAGYON KELLEMES HOSSZÚ HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK! 


A honlap lelke a WordPress