Mrita ( Enni élvezet, vagy kaland csupán? )

2012/03/22

Vaníliás banántorta

Kategória: Uncategorized — Címke: — mrita @ 14:43
Már egy ideje tönkrement a gyümölcstorta formán, a héten sikerült vennem egy másikat. Rögtön ki kellett próbálnom, ez azonban nagyobb, mint az előző. Az előző 20 cm-es volt, ez pedig 28 cm átmérőjű. Így az eddigi receptemet, meg kellett dupláznom, s hogy ne kelljen keresni a receptet leírom: Gyorsan készíthető és nagyon finom, nem lehet elrontani, nem időigényes, még mit soroljak róla és főleg finom.
Hozzávalók:


·         10 evőkanál liszt
·         8 evőkanál cukor
·         6 db tojás
·         4 evőkanál olaj
·         2 evőkanál ecet
·         1 sütőpor
A tetejére:
·         1 tasak vanília pudingpor
·         4-5 evőkanál cukor
·         0,5 l tej
·         2 db banán
·         1 cs. tortazselé

Elkészítés:

Bekapcsolom a sütőt és előmelegítem 180 fokra. A tészta hozzávalóit összekeverem, a tortaformát vajjal kikenem és megszórom egy kis liszttel. Ebbe beleöntöm a keveréket és máris mehet a sütőbe sülni. Kb. 20-25 percig sütöttem. Kivettem a sütőből és egy kicsit hűtöttem, közben elkészítettem a pudingot szokásos módon. Ezt ráöntöttem a tortára. Amikor már kihűlt, a banánt felszeleteltem és szépen körbe elhelyeztem., elkészítettem a tortazselét a zacskón lévő utasítás szerint és ezzel leöntöttem. Az egészet hagytam lehülni, majd alufóliával betakartam és betettem a hűtőbe hűlni.  Nagyon finomra sikerült, finom cappuccinonk kiváló kísérője volt.
Jó étvágyat!!! 


2012/03/07

Tejbegríz pite

Kategória: Uncategorized — Címke: — mrita @ 15:18
Néha az egyszerű, minden  faksznitól  mentes ételek is tudnak finomak lenni. Így voltam ezzel, amikor a családom szeretett volna valami finomat enni, mivel a tejbegrízt szeretem gondoltam piteként is nagyon finom lehet egy kis meggyel,  tojással, sárgabaracklekvárral és cukorral, hát ez kerekedett ki belőle.

Hozzávalók:

·
1liter tej
· 4 evőkanál cukor
· 8 evőkanál búzadara
· 3 tojás
· 3 evőkanál cukor
· 2 evőkanál sárgabarack lekvár
· fél üveg magozott meggy
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 170 fokra melegedni. A cukrot és a darát összekevertem. A tejet feltettem forrni. Hozzáadtam a darát és a tejet folyamatos keverés mellett melegítettem, amíg a gríz nem sűrűsödik. Levettem a tűzről. A tojásokat szétválasztottam. A sárgájához egy picit kivettem a grízből és hozzáadtam apránként és közben kevergettem, majd ezt hozzáadtam a meleg grízhez visszatettem még egy percre, majd elzártam a gázt. Egy kör alakú tepsi formát vajjal megkentem és zsemlemorzsával megszórtam. A grízhez hozzáadtam a magozott meggyet, összekevertem és beöntöttem a formába. Mehetett a sütőbe sülni. Kb. 20-25 percig sütöttem. Közben a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzákevertem finoman a sárgabarack lekvárt. Ezt a tetejére öntöttem és még kb. 7 percig sütöttem. Elzártam a sütőt és még pár percig benne hagytam, majd kivettem. Hagytam az egészet kihűlni.  Hidegen szeleteltem. Nagyon egyszerű, de annál finomabb süti.

Régebbi bejegyzések »

A honlap lelke a WordPress