Mrita ( Enni élvezet, vagy kaland csupán? )

2011/03/21

Töltött csirkecomb sütve, fűszeres krumplival, lila káposztával

Kategória: Uncategorized — mrita @ 19:25
Tegnap nem volt időm feltenni az ebédünket, így ma
bepótolom. Igen ízletes ebédünk volt, legalábbis szerintünk. Csirkeaprólékból
készült húsleves volt, amit nem teszek fel mert már a múlt héten is volt csak akkor kacsaaprólékból készült. Így képet sem készítettem.

A második fogás töltött csirkecomb volt megsütve, kolbász kíséretében,
valamint fűszeres krumplival együtt sült.
A csirke combokat megmostam és ketté vágtam. Elkészítettem a
tölteléküket.
Hozzávalók:
  • 2 zsemle
  • 10 dkg kenőmájas
  • 10 dkg gomba
  • 2 főtt tojás
  • egy csokor petrezselyem
  • 1 nyers tojás
  • bors
  • ételízesítő
Elkészítés:
A zsemléket vegetás vízbe áztattam, majd kicsavartam,
hozzáadtam a apró kockákra vágott főtt tojást, a kenőmájast, az apró kockákra vágott gombát, a nyers tojást, megsóztam, megborsóztam és összedolgoztam a tölteléket. Ezzel megtöltöttem a combokat a bőrük alatt.
Közben a krumplit héjastul feltettem főni sós vízbe. Majd amikor megfőtt kiszedtem és meghámoztam. Kb. egyenlő nagyságú krumplikat próbáltam összeszedni. Amikor kihűltek négyrét vágtam őket. Egy tepsibe helyeztem a megtöltött combokat a beirdalt kolbászt és a négyrét vágott krumplit. Mindent megsóztam, megborsóztam, megszórtam grill fűszerkeverékkel és oregánóval. Egy kis bögre vizet és egy pici olajat öntöttem alá, befóliáztam a tepsit és 180 fokra előmelegített sütőbe helyeztem. Kb. 50 percig sütöttem, majd levettem a fóliát és ropogósra sütöttem, a combokat, kolbász és krumplit közben átforgattam, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
Párolt lilakáposztát készítettem, a leírás itt megtalálható.

2011/03/14

Gombás, sajtos lepény

Kategória: Uncategorized — mrita @ 20:27
Tegnapról még maradt kolbászlevesem, így gondoltam, hogy a
leves kiegészítéseként készítek gombás, sajtos lepényt.
A lepényt fogyaszthatjuk előételként, vagy egy tartalmas
leveshez második fogásként, vagy akár fő fogásként is. Igazán finom étel.
Hozzávalók:
  • 500 g szeletelt gomba
  • 100 g vaj, vagy margarin
  • 200 ml tejszín
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 tojás
  • 200 g reszelt gouda sajt
  • 200 g darabolt feta sajt
  • 1 bögre teljes kiőrlésű rozsliszt
  • ½ bögre sima liszt
Elkészítés:
A gombát felszeleteltem és a vajon megpirítottam, majd hagytam kihülni.
Egy mély tálba kézi mixer segítségével a tojásokat felvertem, hozzáadtam a vajat (olvasztott), tejszínt és tejfölt, majd belekevertem a lisztet, a gouda sajtot, a kisebb darabokra tört feta sajtot, a gombát és újra összekevertem.
Egy tepsit vajjal kikentem, megszórtam liszttel és beleöntöttem a tésztás egyveleget. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 1 óráig sütöttem (légkeveréses sütöben) Tűpróbát nem lefelejteni, hogy valóban megsült-e a tésztánk.
Sok szerencsét, és jó étvágyat a lepényhez!

Régebbi bejegyzések »

A honlap lelke a WordPress