Mrita ( Enni élvezet, vagy kaland csupán? )

2011/02/26

Ínycsiklandó gasztrótúra

Kategória: Uncategorized — mrita @ 20:48

Tegnap a családom úgy döntött,
hogy a születésnapomat nem ünnepeltük meg, mert a Mangalica fesztiválon voltunk
akkor, hogy most ezt bepótoljuk. Több étterem közül a Trófea Grill Étteremre esett
a választásunk, mely Budapesten a Visegrádi 50/A-ban található. Azért esett
erre az étteremre, mert a svédasztalos rendszer előnyeit szerettük volna
igénybe venni, azaz minden ínyencségből egy picit szerettünk volna kóstolni. Ennyifélét
máshogy nem tudtunk volna megízlelni. Egy igazi gasztronómiai kalandozáson
vettünk részt.
Előétellel kezdtük, a finomabbnál
finomabb falatkákkal, tormás sonkatekercs, pulykagalantin, suschi, halpástétom,
vadpástétom, ráksaláta zöldségágyon. Előételként jóízű volt Hortobágyi húsos
palacsinta. Fenségesek falatok!!!

A csodálatosan, jóízű előétel
falatkák után levest fogyasztottunk, nehezen tudtunk választani, mert finomabbnál
finomabb levesek voltak, végül is a fácánlevesre esett a választásunk. Aranyalóan
csillogó leves, benne az omlós fácánhús. Szeretjük a vadhúsokat,mert valamikori
főnököm vadász volt, így lehetőségük volt megkóstolni a vad ételeket, s magamnak
is volt módja elkészíteni. A leves fűszerezése és a benne levő zöldségek ízletesek
voltak.

A saláták palettájának választéka
is igen széles volt: csak egy pár közülük:Majonézes burgonya saláta, Amerikai
káposztasaláta,Görög saláta, Majonézes kukoricasaláta, Svéd gombasaláta……
Lehetett volna készételt
választani az alábbiak közül:
Burgundi szarvas szelet, Csirkepaprikás,
Sült kacsacomb, Csülök Pékné módra, Bőrös malackaraj bajor káposztával, Racka
birka pörkölt, Rozmaringos racka bárány comb, Gödöllői töltött csirkecomb, stb.
Óriási választék…….

Mi a látványkonyhát részesítettük
előnyben ahol a szakács választásunk szerint a pácolt húsokat és zöldségeket
szemünk előtt készítik el. Így mi Harcsa steaket, Naphal steaket, Cápa steaket,
sajt steaket kértünk, amihez párolt brokkolit, párolt sárgarépát választottunk.
Étkezés közben családom sört
fogyasztott én pedig a száraz vörösbort részesítettem előnyben.
Na de ezzel nem ért véget a
gasztronómiai kalandozásunk, még hátramaradt a desszert, nekünk ez nagyon
fontos hisz édesszájúak vagyunk. A desszertek sokasága közül is nehezen
lehetett választani. Mágnás galuskával kezdtem, ami hasonló a somlói
galuskához, majd somlói galuskával folytattam.
Ennyi bűnözés után szinte nem
tudtunk megmozdulni. Nagyon jól éreztük magunkat.
Az ár sem egy utolsó szempont,
valamint különféle akciókat tartanak, mint a családi kedvezmény, ajándék torta
akció, késő esti kedvezmény. Fizetni lehet hideg és meleg étkezési utalvánnyal
is.
Nagyon figyelmes a személyzet,
ahogy kifogy valami máris töltik fel a friss áruval, vagy ahogy elfogyasztunk
valamit máris elviszik az üres tányért, vagy látják, hogy üres a pohár máris
hoznak utánpótlást, tehát fantasztikusak.
Nagyon sok ember volt az
étteremben, sokan itt tartották a születés-, vagy névnapjukat, a sok ember  ellenére
nagyon jó hangulat volt az étteremben.
Szóval egy csodálatos délután
tettünk az ízek világában, ennyi ízt otthon nem tudtam volna összehozni erre a
délutánra. Mindenkinek ajánlom ezt az éttermet. Remélem a családommal többször
el tudunk látogatni ide. 

2011/02/22

Gesztenyés keksz rolád

Kategória: Uncategorized — mrita @ 18:32

Gesztenyés keksz rolád

Mivel kevés idővel rendelkezem, így sokszor készítek olyan süteményeket,
amik gyorsan készülnek, s nem igényelnek sok időt. Ilyen ez a sütemény is.
Hozzávalók:
A tésztához:

  • 18 dkg Rama margarin
  • 2 kiskanál kakaópor
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 0,5 dl
    rum
  • 10 dkg kristálycukor
  • 25 dkg darált háztartási keksz

A krémhez:
  • 12 dkg Rama margarin
  • 1 kiskanál kókuszreszelék
  • 2 kiskanál rum
  • 10 dkg kristálycukor
  • 25 dkg gesztenyemassza

 A tetejére pedig:
10 dkg tortabevonó ét csoki
Elkészítés:
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal a kókuszreszelékkel
és a kakaóval összedolgozzuk, addig, míg a cukor elolvad benne.
Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát
burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a
kókuszreszelékkel addig dolgozzuk össze, míg a cukor el nem olvad benne. Egy konyharuhát
bevizezünk, kiterítjük és a tészta felét egy vízbe mártott késsel kenegetve egy
kb. 21×25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyemassza felét rákenjük,
majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy
elkészítjük. Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval
megkenjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és megkenjük tésztánkat. Közvetlenül
tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőszekrényben
hosszú ideig eláll és nagyon finom.

Ehhez a finom süteményhez egy kis Tokaji Aszút kortyolgathatunk, úgy hiszem méltó párosítás. A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék borkülönlegessége a Tokaji Asszú. Az aszúsodott és normál szőlő felhasználásával
készített desszertbor, borkülönlegesség. 
A tokaji borok közül a leghíresebb. A 18. században vált világhírűvé.  XIV. Lajos „a borok királya, a királyok
bora”-ként emlegette.

Nézzünk ezzel kapcsolatban két videót:

A Tokaji aszu az Élmények Útján
Régebbi bejegyzések »

A honlap lelke a WordPress