Mrita ( Enni élvezet, vagy kaland csupán? )

2010/12/31

Békés, eredményekben és ételekben gazdag új évet kívánok minden kedves blogtársamnak és látogatómnak

Kategória: Uncategorized — Címke: — mrita @ 16:59

Cserháti Zsuzsa – Különös Szilveszter

2010/12/28

Köménymagos csurgatott tojásleves, töltött káposzta, valamint könnyű kapros tésztasaláta

Kategória: Uncategorized — mrita @ 19:17
Karácsonyra többet főzünk általában és így két ünnep között még mindig az ünnepi étkekből kerül étel az asztalra. A töltött káposztából sem lehet kis adagot készíteni. Idén Pataki tálban készítettem, az elkészítéséről már beszámoltam, de az íze csodálatos volt. Teljesen más íz mint a hagyományosan készülőé. Így a töltött káposztához készítettem egy kis csurgatott köménymagos tojás levest.
Rántást készítettem, amit levettem a tűzről és megszórtam pirospaprikával, elkevertem és felengedtem hideg vízzel. Köménymagot, sót borsot szórtam bele. Közben az elkészíteni kívánt mennyiségtől függően felverem a tojásokat, s ha majd forr csurgatva hozzá öntöm. Alaposan elkeverem. Közben a sütőben kenyér kockákat pirítottam hozzá.
Tálaláskor ecetet kínáltam hozzá.

A töltött káposztát pedig tejföllel tálaltam.

A káposzta után pedig egy pohár sört fogyasztottunk.

Mivel nem kellett főznöm így továbbra is barangoltam a kulináris világban és ma is a könnyű kis salátákat ízlelgettem, persze virtuálisan.

Így a választásom egy könnyű kapros tésztasalátára esett, ami egytálételként is megállja a helyét.

Könnyű kapros tésztasaláta

Hozzávalók:
• 5-6 db savanyú uborka (csemege)
• 1 kis konzerv csemege kukorica
• 7-8 szelet gépsonka, vagy párizsi
• 1 csomag tészta
• 5-6 evőkanál natúr majonéz
• 1 pohár natúr joghurt, vagy tejföl
• 1 csokor kapor apróra vágva
• 1 kisebb hagyma apróra vágva

Elkészítés:

A tésztát sós vízbe megfőzzük, leöblítjük és megvárjuk míg kihűl. Egy nagy tálba öntjük a joghurtot, a majonézt, az apróra vágott kaprot, az apróra vágott hagymát és jól összekeverjük. Majd enyhén megsózzuk a tésztát és hozzáadjuk az öntetünkhöz. Az uborkát karikákra vágjuk, a gépsonkát csíkokra és hozzáadjuk a salátához, s még hozzáadjuk a főtt csemegeuborkát is. Alaposan összekeverjük és betesszük a hűtőbe pár órára hűlni, na és hogy az ízek jól összeérjenek. Biztosan nagyon ízletes lehet. Én továbbgondolva azt hiszem, hogy pár gombát is elbírna. Na majd ha elkészítem, akkor beszámolok róla.

Ma a Kamillák ünneplik névnapjukat, a név latin eredetű; jelentése: nemesi születésű.

Az alábbi videókkal kívánok nagyon boldog névnapot!

Hungaria – Hotel Menthol Lemezbemutató Koncert A BS-ben (2)

Hungária: Isztambul
A zene és a képek is csodálatosak.

A twist az egyik kedvenc táncom, volt bár még most is az. Egyenesen imádom. Jól megmozgatja az ember minden tagját. Nagyon jól táncolható számok.
Hungária – Casino Twist – 1980

Fenyő Miklós – Made In Hungaria

Régebbi bejegyzések »

A honlap lelke a WordPress